Ja u zemlji čuda

Crna rupa

sanjalice | 03 Decembar, 2008 17:08

                Razmišljam često gde sam pogrešila. Lepo sam išla u školu kao svako dobro dete, završila sve na vreme i počela da radim. Samo sam se tu izgleda zeznula. Nisam ozbiljno shvatila činjenicu da je drug Tito umro. A on je bio doživotni glavni šef firme u kojoj sam se zaposlila davne neke tamo godine. U stvari sedam godina posle njegove smrti. Firma je cvetala dok je drug stari bio živ, pa i neko vreme po njegovoj smrti, i ja sam naravno bila srećna i presrećna kad sam se zaposlila u jednom takvom gigantu. Ali, uvek jedno ali sreću kvari, zaboravila sam u svjoj svojoj sreći da posle druga starog ništa više neće biti isto. Valjda zbog onog " I posle Tita Tito ".

               Razmišljam sad posle dvadeset i kusur godina u toj istoj firmi, a i u ovoj mojoj Zemlji čuda u kojoj sam se rodila pre skoro pola veka, gde sam pogrešila. Radila sam i radim kao konj. Posao koji se ne može odložiti u fioku, ni za sutra i prekosutra. Živim u kući staroj sto pet godina. Sve podele stanova u mojoj firmi su me mimoišle. Prednost su uvek imali oni sa strane, koji su umeli da svoje radno vreme iskoriste na kreativan i nadasve plodonosan način, tražeći rupe u zakonu. Dodje čovek lepo na vreme na posao, poruči kaficu, prelista novine da se informiše i dobije ideje. A onda stavi list hartije ispred sebe i postavi sebi zadatak " Da vidim danas šta još nisam iskoristio od ove države". Pa lepo krene u akciju, pa lista službene listove, pa okreće telefone, pa se organizuje, pa na jedna, pa na druga vrata, pa opet kafica i eto ga kraj radnog vremena. Uredno on izadje na vreme, zna on za disciplinu i red. I tako rupa po rupa, sad kad pogledam njih, stanovi, deca se školuju po inostranstvu, kola se menjaju, milina božja. A ja u crnoj rupi. Kad sam bila mladja stambeni kredit sam samo mogla da sanjam. Sad daju u mojoj firmi, ali me j... godina proizvodnje. Da odem u opštinu, rećiće da radim pa da tamo rešavam i tako u krug.

                Pre neki dan uz jutarnju kafu, jelte na godišnjem odmoru, slušam kako mi se kruni zid iza tapeta, pri čemu me uvek hvata mala panika, i gledam tv.  Svi zaštićeni, mečke, delfini, psi lutalice, beloglavi supovi, razne organizacije štite i pomažu razne kategorije ljudi, samo niko da uzme u zaštitu sredovečnog, zaposlenog, vrednog i odgovornog čoveka koji bi da ima normalni krov nad glavom. Pa i mi mu dodjemo neka vrsta invalida. Ili možda da nas uzmu u zaštitu ovi što štite životinje, kao neku posebnu vrstu konja. Ili da osnujemo centar za podršku crnorupaša. To su vam oni što su upali u crnu rupu. Prestareli kredite, nemaju ništa da prodaju, plac gde žive neće niko za zgradu, stanarine visoke pa ne mogu u bolje, a rade kao konji.

                Eto, šta da vam kažem, ako ste se prepoznali u nekom detalju ne zamerite. Što se tiče besplatnog saveta, moj vam je da tražite rupe u zakonu na vreme da se nebiste oglašavali iz crne rupe kao ja sada.

                U zdravlje!       

Komentari

Re: Crna rupa

tuzna | 03/12/2008, 20:14

E,ovaj post me je podsetio na shadow...:)

Re: Crna rupa

altamoda | 03/12/2008, 20:19

Ne znam... ako radis posteno i fer, sve nas ceka takva sudbina. To je valjda stvar izbora. Odavno mi je jasno da nisam od onih koji se smeskaju, ulizuju, ljube vrata i pozivaju brojeve, od onih koji se "snalaze"...

Svaki dan ponavljam sebi da ce sve biti u redu i da je to moj Izbor..

Re: Crna rupa

sanjarenja56 | 03/12/2008, 20:27

Prepoznala sam se, pravim iste greške, draga moja...mi smo neka vrsta u izumiranju, možda neko to ipak shvati...

Re: Crna rupa

domacica | 03/12/2008, 20:29

džaba ti savet, kad ne umem da ga iskoristim. ko se lud rodi takav ostaje do kraja.
Prijatno!*

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 20:51

Tuzna,Shadow je moja sugradjanka,moze biti da nam je od iste vode koju smo pile.hahaha.

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 20:54

Altamoda,u zivotu je pola izbor, pola sudbina, tj.božja volja,e sad tu ti se umeša genetika,pa sredina pa kad sve pobrka nekome se baš zalomi.

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 20:56

Sanjarenja56, možda i osnujemo neko udruženje pa da se zaštitimo kao retka vrsta?

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 20:57

Domaćice, ova ti je na mestu.I ja delim savete i sve znam teoriju, a u praksi truba totalna.

Re: Crna rupa

sanjarenja56 | 03/12/2008, 21:00

Vrsta ugroženih trubadura?

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 21:17

Sanjarenja56,može i tako.Nego da pitamo Japance,Fince,Norvežane da nas finansiraju.Možda će da nas podrže.Daju donacije za sve i svašta pa mogu i za ovu retku vrstu.

Re: Crna rupa

sanjarenja56 | 03/12/2008, 21:23

Finci neće dati ni pare, veruj mi, ali Norvežani hoće, imam iskustva. Hajde da im serviramo projekt!

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 21:42

Sanjarenja56, može,iskusna si sa kompjuterom,tvoj sin takodje, nadji mail neke humanitarne organizacije i servraj im. Imaš moj blagoslov!

Re: Crna rupa

patos | 03/12/2008, 22:21

Uh, što ovo boli...
I ja se na poslu konjošem (a i van posla ima posla), samo što niko to ne ceni. Jednoga dana, ... kad pronjištim, ma sve ću da ih izćiftam!
E zato nedavno ovde osnovah firmu, k'o čovek. I zaposleni - svi jednaki, sve direktor do direktora! Ma šta ti pričam, već si ušla! Imamo i radnički savet!
E, sad, ne možemo baš da delimo stanove, al' zato boravim tu često (za džabe), noćivam ponekad na nečijem blogu, i tako...još malo pa kao kod onog doživotnog šefa, sina ovdašnjih naroda a bogami i narodnosti.
Ave!

Re: Crna rupa

iluzija | 03/12/2008, 22:32

Pozdrav iz crne rupe :D

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 22:41

Patos, šta da ti kažem, sličan se sličnom raduje, što kažu stari Latini, pa smo se tako našli na ovom blogu. Damo sebi malo oduška. A što se firme tiče, naćićemo Sanjarenja56 i ja humanitarce da nas podrže pa možda bude i neka vila na Dedinju za tebe, onako mala od hiljadu dve kvadrata kako dolikuje šefu!U zdravlje!

sanjalice

sanjalice | 03/12/2008, 22:43

Ilusion, dobro došla u klub!

Re: Crna rupa

casper | 03/12/2008, 23:11

Ja na blogu imam dugu... Ona je sarena.. mozda mogu da je zavrtim jako pa da se otvori onaj sareni prolaz u vremenu, i da svi izadjemo iz crne rupe?

Re: Crna rupa

bokikojic | 18/09/2009, 10:28

Imamo zivot onakav kakav smo zasluzili, ili kakvim smo ga napravili. Neko upravlja svoj brod sam, nekoga talasi nose gde oni hoce, a neko je rodjen u vrtlogu vetrova. Da, i neko ume da pronadje te crne rupe, a neko ne.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb