Ja u zemlji čuda

Šta reći ?

sanjalice | 26 Oktobar, 2009 23:20

        Konačno se dokopah ovog savremenog sredstva komunikacije. Seka počela da sprema ispit, pa eto sad se to ne može bez kompjutera. E majko moja, da je meni bio jedan, nego sve iz knjiga i na pešaka što bi se reklo.

        Nego nisam htela o tome. Ovih dana , sticajem okolnosti, dodje mi jedna epohalna misao na pamet, pa evo da je podelim sa zainteresovanim čitaocima. Dodjoh do zaključka da ako čovek hoće duže da poživi mora da počne na vreme da umire. Da da, dobro ste pročitali. Da počne na vreme da umire. Evo znam više takvih slučajeva koji umiru tako već tridesetak godina. Lepo ljudi sebe proglase za bolesne i slabačke. Svi ih štede, sklanjaju i paze i ono tako bolesni eto umiru i uz put te što ih paze sahranjuju. I naravno uvek ucveljeni objave da su eto oni sledeći sigurno. Uz to naravno piju oni po neki lek, kako da ne piju kad su skoro pa gotovi. Malo da smanje kiselinu, jelte da ne progore želudac, pa i poneku tabletu za pritisak, jer taman da im se nešto dogodi a nikog od publike pred kojom su umurali godinama. Sram bilo publiku pomrla u međuvremenu. 

        Mudar je ovaj naš narod u mojoj Zemjli čuda, lepo kaže "žuti žutuju, a rumeni putuju". Ne otkrih ja rupu na saksiji nego se malo pozamislih nad svojom sudbinom. Da l' da predjem u te žutaće? 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb